Coevorden – De Kasteelmarkten in Coevorden, die vrijdag 16 en 23 augustus zouden worden gehouden, zijn geannuleerd wegens omstandigheden. Het besluit heeft te maken met de vergunningverlening.

Desgevraagd liet de gemeente weten: “Afgelopen vrijdag vond voor het eerst de Kasteelmarkt in Coevorden plaats. Op dat moment was er geen vergunning voor dit evenement aangevraagd. Omdat alles door de organisator al in gereedheid gebracht was en het evenement al gaande was, hebben we ter plekke de organisatie maatregelen laten nemen om de openbare veiligheid te waarborgen. Daarnaast hebben we de organisator gewezen op het verbod om zonder vergunning een evenement te organiseren en op zijn verantwoordelijkheid om tijdig een vergunningaanvraag te doen.

Maandag is een vergunningaanvraag binnengekomen voor de resterende Kasteelmarkten. Deze aanvraag is echter te dicht op het evenement om een goede risicoanalyse te maken en een zorgvuldig besluit te nemen. Normaliter is de aanvraagtermijn van een dergelijke evenementenvergunning twaalf weken. Het is voor de gemeente Coevorden niet mogelijk de evenementenaanvraag voor de kasteelmarkten op zo’n korte termijn te behandelen.”

De activiteitencoördinator van het centrum, Willem de Bie, laat weten dat hij op 17 juli een vergunningaanvraag bij de gemeente heeft achtergelaten, maar dat die blijkbaar op enigerlei wijze de mist in is gegaan. Een vergunningaanvraag moet twaalf tot zestien weken voor de datum van het evenement worden aangevraagd.