Schoonoord – Een 17-jarige jongen uit Rotterdam blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Noord-Nederland vandaag besloten. Hij wordt, samen met twee vrouwen, verdacht van betrokkenheid bij explosies bij een woning in Schoonoord.

In de nacht van 13 op 14 maart  en de daaropvolgende nacht vonden explosies plaats bij een woning aan de Brugstraat. Na de tweede explosie werden drie verdachten aangehouden. Naast de jongen van 17 waren dat een 23-jarige vrouw uit Barendrecht en een 23-jarige vrouw uit Amsterdam. De beide vrouwen zijn vandaag in vrijheid gesteld. Ze blijven wel verdachte.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de explosies is in volle gang. De betrokkenheid van de verdachten wordt onderzocht, evenals het motief. In het onderzoek wordt rekening gehouden met meer scenario’s, onder andere dat sprake is van een vergissing. Politie en OM kunnen daarover in dit stadium nog geen definitieve conclusies trekken, omdat het onderzoek zorgvuldigheid en tijd vraagt.

De politie en de gemeente hebben verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen. Er zijn camera’s geplaatst en er vindt er onder meer verscherpt toezicht plaats.

Heeft u informatie? Weet u mogelijk iets over de explosieven die aan de Brugstraat in Schoonoord zijn afgegaan? Of heeft u andere informatie die het onderzoek verder kan helpen? De politie vraagt dan om contact op te nemen via 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.