Coevorden – In Galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat is tot vrijdag 17 januari glaskunst van Jannetta Bron uit Kloosterhaar te zien. Het is haar eerste grote tentoonstelling en de eerste expositie van glaskunst van Kunstenaarscollectief Coevorden.

Acht jaar geleden kwam Jannetta Bron in aanraking met de techniek van glasfusing. Door het samensmelten van glas leerde zij diverse vormen van glasobjecten te maken. Zij werkt vooral vanuit haar gevoel. Haar werk kenmerkt zich dan ook door de grote variëteit in vorm en uitstraling.

Jannetta Bron staat met haar werk op kunstmarkten en kunstmanifestaties. Ook heeft zij deelgenomen aan kunstmanifestaties zoals ArtiBosch in Den Bosch. Zij is gevraagd om daar mee te doen aan een ontwerpwedstrijd. Met haar kunstwerk ‘Kinderlijke onschuld’ is zij gedeeld eerste geworden. Dat haar werk niet onopgemerkt blijft, blijkt wel uit de opdrachten die zij krijgt. Bij de fusie van de protestantse kerken in Kloosterhaar en Sibculo is haar gevraagd om het verhaal van de Levensboom vast te leggen in kunstwerken.

Naast het zelf maken van kunstobjecten verzorgt zij cursussen glasfusie in haar woonplaats en geeft zij workshops.

Galerie Kunst op Vijf is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.