Schoonoord/regio – Vorig jaar vond de eerste editie van Verhalenweekend Drenthe plaats en werden ruim 25 activiteiten georganiseerd door Drentse ondernemers en organisaties.

Het is de bedoeling om daaraan een vervolg te geven: op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober staat de tweede editie op het programma, zo laat Marketing Drenthe weten.

Informatiemiddag

Ook culturele organisaties en ondernemers in de gemeente Coevorden kunnen aanhaken. Op woensdag 12 april is er een informatiebijeenkomst in de Oude Drentse Boerenherberg op het terrein van Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Na een korte introductie om 15.00 uur start een inspiratietocht over het terrein van het openluchtmuseum Ellert & Brammert. Om 16.30 uur eindigt de bijeenkomst met een drankje.

Tijdens het verhalenweekend worden vele activiteiten en evenementen aangeboden, waarbij toeristen en inwoners een Drents verhaal kunnen beleven. Te denken valt over verhalen over de Oerpositionering van Drenthe, met een (culturele) erfgoedachtergrond, verhalen die beleefbaar zijn en/of aansluiten op het thema van dit jaar, Van Gogh Drenthe. Ook kunnen verhalen aansluiten op doorlopende thema’s als Oertijd, Veen en Koloniën van Weldadigheid & Natuur.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via deze link. De evenementen en activiteiten voor het verhalenweekend kunnen ondernemers zelf invoeren via deze pagina, voeg hierbij onder het kopje tags ‘verhalenweekend’ toe. Zo kunnen gegevens worden toegevoegd aan de campagnepagina van Marketing Drenthe.