Coevorden – De winnaar van de korteverhalenwedstrijd van de ReadShop is gewonnen door Ingeborg Doornberg uit Wachtum. Zij werd op de voet gevolgd door Cornelis Everaars uit Papenvoort. Bert Rossing uit Diever eindigde als derde.

Harm Jan Veenstra van de ReadShop organiseerde de wedstrijd ter gelegenheid van de week van het korte verhaal. Auteur en (schrijf)coach Claudia Stinne uit Aalden vormde samen met Harm Jan de jury en zij gaf de auteurs feedback op hun verhaal, dat maximaal vijfhonderd woorden mocht tellen. Er waren elf inzendingen, waaronder zelfs één uit België.

De meeste deelnemers waren vanochtend aanwezig bij de prijsuitreiking. De jongste deelnemer was de negenjarige Yara Tromp uit Ane. Zij kreeg applaus en kreeg voor haar prestatie ook een cadeautje.

Ingeborg won een boekenbon van 25 euro. Zij was wel heel verrast. “Ik wilde altijd wel schrijven, maar het is de eerste keer dat ik daadwerkelijk een verhaal heb geschreven.” Hiermee heeft zij een drempel genomen, wie weet horen/lezen we nog meer van haar. Cornelis Everaars en Bert Rossing kregen elk het nieuwste boek van Claudia Stinne, ‘Reizend het jaar door’, een omnibus met vier seizoensverhalen. De auteurs waren benieuwd naar elkaars verhalen en daarom lazen de drie prijswinnaars hun verhaal voor.

De deelnemende auteurs waren blij met de feedback van Claudia Stinne, zodat zij de tips in hun verdere schrijfcarrière kunnen meenemen. Claudia prees de auteurs voor hun inzendingen. “Het waren mooi, afgeronde verhalen en dat is best lastig voor een lengte van vijfhonderd woorden. Bij de beoordeling hebben we gelet op de taalkundige kant van de taal en of een verhaal je raakt. Een aandachtspuntje bij de meeste auteurs is wel de interpunctie, het gebruik van leestekens dus.”

Deze wedstrijd smaakt naar meer, daarom zou het goed kunnen dat er weer een verhalenwedstrijd komt. Bovendien wordt nog bekeken of de ingezonden verhalen als e-book kunnen worden uitgebracht.

In het Facebookbericht onder de foto’s staan links naar de winnende verhalen.

Hoofdfoto: vooraan Yara Tromp. Ingeborg Doornberg wordt geflankeerd door Cornelis Everaars (links) en Bert Rossing.