Coevorden – Linda Raven heeft vorig jaar de sociaal-maatschappelijke Stichting Struunhoekie opgericht. Zij biedt mogelijkheden voor dagbesteding en leer- en werkplekken aan de Edisonweg 7. Een van de middelen daartoe is de kringloopwinkel op dit adres.

“Mensen in de bijstand kunnen hier als erkend leerbedrijf een leer- en werkplek vinden. Studenten kunnen stage lopen in de sectoren detailhandel en zorg en ook komen er vrijwilligers, die graag wat om handen willen hebben of sociale contacten missen. Mijn beroep is het begeleiden van mensen met een hulpvraag en mensen begeleiden die een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt hebben”, vertelt Linda.

Zij vervolgt: “Het zou mooi zijn als via de gemeente hier mensen geplaatst kunnen worden voor een leer/werktraject of dagbesteding. Momenteel zijn er enkele mensen via de W&O Emmen en zijn er vrijwilligers die hier gekomen zijn via de vrijwilligersbank van Maatschappelijk Welzijn Coevorden.”

Linda heeft gewerkt in Klazienaveen en daar werd hetzelfde concept gehanteerd. Samen met haar man Luuk heeft zij het pand aan de Edisonweg 7 overgenomen, het adres waar eerder EP Stock was gevestigd.

“Ik wil mensen verder helpen”

“Er worden door allerlei mensen spullen gebracht, die het doel kennen. Het gaat er niet om, dat de winkel winstgevend is. De inkomsten en eventuele winsten worden ingezet om het leer- en werktraject van de deelnemers te verbeteren.” Het doel van Linda is om de mensen verder te helpen. “Het is dan ook fijn dat ik van een van de medewerkers de reactie kreeg dat zij al wat meer zelfvertrouwen krijgt. Het zou mooi zijn als de mensen kunnen doorstromen naar een baan. De dagbesteding is goed voor de sociale contacten en mensen behouden en onderhouden hun vaardigheden.”

Wie meer wil weten, kan een bezoek brengen aan de winkel, bellen (0524-224645), mailen (stichtingstruunhoekie@gmail.com) of een kijkje nemen op de Facebookpagina.