Regio – Iedereen kan meedoen aan het lopen van het Drenthepad. Loopgroep Codac (Coevorden-Dalen) gaat daarmee een nieuwe uitdaging aan. Er worden etappes van 16 tot 20 kilometer gelopen. Het Drenthepad is in totaal ruim 340 kilometer lang.

Deelnemers kunnen zelf het aantal etappes kiezen. De eerste etappe op zaterdag 20 januari is 19,6 km en gaat van Norg naar Roden. Neem zelf eten en drinken mee voor onderweg en zorg voor goed schoeisel en goede kleding.

Voor het vervoer naar de startlocatie wordt een beroep gedaan op de deelnemers. Het verzamelpunt is om 8.00 uur bij de P+R-parkeerplaats aan de Parallelweg bij het treinstation. Vanaf de verzamelplek wordt met zo min mogelijk auto’s naar de startlocatie vertrokken. De start is op de parkeerplaats aan de Schapendrift in Norg. De finish is op de parkeerplaats van Palestra Fitness Roden aan de Groene Zoom 3 in Roden.

Deelname voor leden van Codac is gratis. Niet-leden betalen een bijdrage van 3 euro per etappe. De niet-leden krijgen achteraf een betaalverzoek.

De volgende data (steeds op zaterdag) zijn: 17 februari, 23 maart, 20 april, 11 mei, 22 juni, 21 september, 19 oktober en 16 november. Voor meer informatie: www.codac.nl/drenthepad.