Coevorden – Saskia Kluwen en Anke Pepping sloten vrijdagochtend de deuren van Hofpoort Incluis aan het Stationsplein/hoek Friesestraat.

Na ruim twee jaar zit de tijd er daar op. Voor de vijfde keer in het tienjarig bestaan van het theater moet het kantoor verhuizen.

Voorlopig is het kantoor gevestigd op de nieuwe, tijdelijke locatie van de theaterzaal in de St. Jansstraat.

“We hebben hier een prachtige tijd gehad”, laat Saskia Kluwen weten. “Iets wat in eerste instantie twee maanden zou duren, is uiteindelijk ruim twee jaar geworden. We hebben mooie dingen gedaan; de optredens in de kluis, de exposities, alle creatieve activiteiten en aan de vleugel al die grote en kleine mensen, prachtig!”

De vleugel staat net als de andere spullen nu in De Fabriek, zoals de nieuwe locatie gaat heten.

Met dank aan heel veel vrijwilligers is de hele week hard gewerkt om het voormalige ING-kantoor netjes achter te laten.

“We zijn de familie Van Almelo heel erg dankbaar voor hun medewerking en vertrouwen de afgelopen jaren. Nu is het tijd om ergens anders weer een nieuw begin te maken, daar hebben we enorm veel zin in! Het was goed, maar het mooiste moet nog komen.”, zegt Saskia met een knipoog.

Hofpoort houdt zaterdagmiddag 3 oktober een open dag na de officiële opening eerder die dag van De Fabriek, iedereen is dan welkom om een kijkje te komen nemen.