Leek/Coevorden – Na de boekpresentatie van ‘Een Schricklijck Jaar’ afgelopen donderdag vertrok een groepje wandelaars om het boek vandaag in Leek aan te bieden. Het boek is geschreven door Ineke den Hollander.

In 2022 is het 350 jaar geleden dat het rampjaar 1672 zich in Nederland voltrok. Ook Coevorden en Noord-Nederland hebben deel uitgemaakt van het strijdtoneel. Het beleg van Groningen is daarbij bekender dan de gebeurtenissen in Coevorden en de rest van Noord-Nederland. Daarom ontstond het plan om een toegankelijk populair-wetenschappelijk boek uit te brengen. Het boek gaat onder ander over gewone mensen in een ontwrichte maatschappij. Het boek is te koop bij de ReadShop in Coevorden en kost 25 euro.

De wandelaars gingen donderdagmiddag op en eindigden die dag in Valthe. De dag erop liepen zij naar Zuidlaren. Op zaterdag vertrokken zij al om 4.00 uur om op tijd in Groningen te zijn. Daar ontving Rabenhaupt het gezelschap. De tocht werd vervolgd en de finish was bij het Nationaal Rijtuigmuseum Nijenoord in Leek. De wandelaars werden begeleid door de Schutterij van Koeverden Daar werd het boek in aanwezigheid van Ineke den Hollander overhandigd aan Feyo Sickinghe, nazaat van één van de hoofdrolspelers uit het boek.

Foto’s: Anna Wiers

Zie ook:

Boek ‘Een Schricklijck Jaar’ feestelijk gepresenteerd