Oosterhesselen – In de kerk van Oosterhesselen zijn op zaterdag 3 en zondag 4 september schilderijen en foto’s te bezichtigen. De expositie met als thema ‘Op portret’ is georganiseerd door Hesselen Cultureel.

Susan Ekkel, Thea Gerritsen, Bouwien Bonkes, Henk Eefting, Anneke Bloema en Alieke Eising laten op hun eigen wijze en met hun eigen techniek (schilderen en fotografie) hun beeldend werk zien.  De expositie wordt zaterdag 3 september om 10.00 uur geopend. Die dag is de expositie te zien tot 17.00 uur. Op zondag zijn de openingstijden van 12.00 tot 16.30 uur. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Ook kan een bezoek worden gebracht aan het atelier van Susan Ekkel, Langbos 64 in Oosterhesselen. Het atelier is geopend op zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur en op zondag van 11.30 tot 16.30 uur.

Verhalen, gedichten en muziek

Tevens wordt door Hesselen Cultureel, als vervolg op de verhalenavond in mei, op zaterdagavond 3 september vanaf acht uur het tweede deel van het project ‘Rondom de oude toren’ gehouden. Op de Brink wordt de eerste bundel met uitgekozen verhalen en gedichten aangeboden aan wethouder Bea Meppelink. Na de presentatie van verhalen en gedichten treedt de formatie Pick ’n Shovel op.

Cultuurpad-in-de-kijker

Beide dagen is het Cultuurpad-in-de-kijkerweekend in Gees, Oosterhesselen Benneveld. In dit weekend kunnen wandelaars tijdens een wandeling van een deel van het Cultuurpad (12,5 km) een bezoek brengen aan Oosterhesselen. De wandeling gaat van Gees via Oosterhesselen en landgoed De Klencke naar Benneveld. De start is bij het kantoor van Tourist Info aan de Dorpstraat 43 in Gees. De wandelroutes zijn er op zaterdag 3 mei van 10.00 tot 14.00 uur verkrijgbaar. Bij het eindpunt in Benneveld wacht wandelaars aan het eind van de wandeling een verrassende ontvangst.

Zie ook:

Verhalenavond Oosterhesselen wordt zeer gewaardeerd