Coevorden – De Historische Havendagen vinden plaats op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli. Dit evenement wordt eenmaal per twee jaar gehouden, ditmaal voor de 22ste keer. Er zijn weer volop activiteiten op en rondom de binnenhaven.

Oude Glorie

Dit jaar staan de Havendagen in het teken van een groots opgezette reünie van De Oude Glorie, een vereniging van eigenaren van motorjachten, ook wel bakdekkers genoemd, die voor 1945 werden gebouwd. Deze oude schepen vallen onder Varend Cultureel Erfgoed Nederland. De Vereniging bestaat dit jaar 45 jaar. Er komen meer dan zestig oude schepen om bezoekers te laten kennismaken met de nostalgie en rond het water.

Stedenband

In het kader van het jubileumjaar van de stedenband tussen Nordhorn en Coevorden rijdt er tijdens de Havendagen een bus tussen beide steden om de inwoners van partnerstad Nordhorn de mogelijkheid te bieden om de havendagen te bezoeken.

Twee dagen markt en meer

Op zaterdag en zondag is er een grote schippersmarkt met oude ambachten, er worden rondvaarten gehouden in oude reddingssloepen, het duo Pip & Zip verzorgt een aantal kindervoorstellingen op de kade en er zijn demonstraties van onder andere de brandweer, Cable Wakeboarden en is de solarboot te bekijken.

Voor genodigden is er zaterdagavond het traditionele Captains Dinner. De zaterdagavond wordt afgesloten met een Moonlighttoer tussen de verlichte historische schepen.

Muziek en dans

Op vrijdagavond treedt shantykoor De Sjompiesingers uit Gramsbergen op. Zaterdag verzorgen de Noszelie Singers uit Stadskanaal een optreden.

Het succesvolle driemanschap Ancora betreedt zaterdagavond het podium aan de oude binnenhaven. Het populaire trio bestaat tien jaar en brengt ongetwijfeld de nieuwste single ‘Ga met me mee’ ten gehore. Vier jaar geleden waren de mannen ook van de partij en dit was een enorm succes.

Na dit optreden wordt de zaterdagavond muzikaal omlijst door gelegenheidsband De Raldeoos. Zondagmiddag verzorgt dansstudio In2Dance een spectaculair optreden. De muziek wordt verzorgd door een aantal muzikanten tijdens een open sessie. Alle optredens zijn gratis bij te wonen.

Meer informatie staat op www.havendagencoevorden.nl en op de Facebookpagina van Havenvereniging Coevorden.

Een korte foto-impressie van 2019 (foto’s: Coevorder Nieuws/Esselien de Groot).