Coevorden – Harry Soepenberg uit Den Ham exposeert tot en met 15 januari zijn werk in galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat. Hij toont er fraaie schilderijen, voornamelijk landschappen en dorps- en stadsgezichten.

Zo zijn het kasteel in Coevorden, de kerk in Oosterhesselen en een landschap in Holthone te zien, evenals vele werken die Harry in zijn eigen omgeving maakte.

Harry schilderde en tekende altijd al, maar in 2012 besloot hij lessen te volgen bij kunstenaar Jan Oosting in Hardenberg. “Van hem had ik al het aquarelleren geleerd, maar ik ontdekte toen ook het werken met acryl- en olieverf.”

Soepenberg is een natuurliefhebber en vertaalt dat in zijn schilderijen van landschappen, stads- en dorpsgezichten en wolkenluchten. “Ik kies voor steeds meer verdieping, het licht en de compositie zijn heel belangrijk.” Hij schildert graag buiten. Daarnaast maakt hij foto’s, waarvan hij een schilderij maakt. Hij kiest voor eigen foto’s om wel een gevoel te hebben bij hetgeen hij schildert. “Ik houd van het landschap in mijn omgeving, maar ook Drenthe trekt mij bijzonder”, aldus de kunstenaar, die in het dagelijks leven in de zorg bij De Baalderborg in Hardenberg werkt.

Harry Soepenberg heeft in de loop der jaren regelmatig zijn werk geëxposeerd. Onlangs hield Stichting 100 jaar Jan Mankes een expositie vanwege het feit, dat het honderd jaar geleden is dat Jan Mankes overleed. Kunstenaars konden werken in de stijl van Mankes indienen. Ook Soepenberg deed dat en zijn werk werd geselecteerd voor een expositie in Huis te Eerbeek. Dat werk is ook te zien in Kunst op Vijf, zo toont hij met enige trots.

Kunst op Vijf is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op koopzondag 20 december.