Coevorden – Hanna Sampimon van basisschool De Fontein in Sleen heeft vanmiddag de voorleeswedstrijd van scholen uit de gemeente Coevorden gewonnen. De kampioenen van twaalf basisscholen uit de gemeente deden hun uiterste best in Theater Hofpoort.

Hanna gaat binnenkort naar het provinciale kampioenschap, dat ditmaal wordt gehouden in Coevorden. Zij werd aangemoedigd door klasgenoot Yosan Wegihu Teame, die het vorig jaar zelfs schopte tot nationaal kampioen. Hanna las voor uit het boek ‘De gruwelijke generaal’ van Jozua Douglas en deed dat op sublieme wijze. Maar ook de andere kandidaten lieten horen, dat zij heel goed kunnen voorlezen. Zij zijn niet voor niets de kampioenen van hun scholen. Zij boeiden allemaal het publiek, bestaande uit vrienden, leerkrachten en (groot)ouders.

De bibliotheken in Coevorden houden jaarlijks de voorleeswedstrijd. De presentatie was in handen van Carla Boers en Lieke Schonewille van de bibliotheek terwijl Vincent Janssen het licht en geluid voor zijn rekening nam. Vrienden, vriendinnen, leerkrachten en (groot)ouders kwamen naar het theater om te luisteren naar hun favorieten.

Deelnemers

De deelnemers waren achtereenvolgens Elleena Stein, Paul Krugerschool Coevorden; Joyce Kikkert, De Wegwijzer Geesbrug; Lotte Rotgers, De Anwende Aalden; Marit Vedelaar, De Slagkrooie Schoonoord/basisschool De Kiel (deze scholencombinatie koos uit de deelnemers Marit, leerling van De Kiel); Hanna Sampimon, De Fontein Sleen; Carice Uneken, Markeschool Wachtum; Julia Linge, De Akker Sleen; Renske Eijsink, Burgemeester Wessels Boerschool Dalen; Alisha Dam, Dr. Picardtschool Coevorden; Sharona Janssen, Mijndert van der Thijnenschool Coevorden; Hossein Bahmani, Wilhelminaschool Coevorden; Jorn Eshuis, Parkschool Coevorden.

De jury bestond uit Jelly Leijten, Harm-Jan Veenstra en Esselien de Groot. Alle kinderen kregen een oorkonde en een verrassingstas van de bibliotheek. Hanna kreeg bovendien een extra oorkonde.