Coevorden – De band Handsome Poets viert dit jaar het tienjarig bestaan, al bestaat de band in werkelijkheid al twaalf jaar. “Door corona kunnen we dat nu pas vieren”, vertelt zanger Tim van Esch. Handsome Poets komt zondag 13 maart naar De Fabriek van Theater Hofpoort. Dit optreden begint om 15.00 uur.

tim: “Wij maken popmuziek, die vaak wordt aangeduid als een tikkeltje eigenzinnig, vrolijk en catchy. Wij vinden het leuk er om er muzikaal iets moois van te maken en zien het als kunstwerkjes. Als zanger wil ik graag de sfeer overbrengen.” De producer van de band maakt van elk nummer is moois. “Wij spelen allemaal eigen werk en inmiddels hebben we drie albums en een paar ep’s uitgebracht.”

Lieve schatten

De show ‘Lieve schatten’ is een verhaal. “Ik ontmoet een meisje en we maken trouwplannen. Inmiddels zijn we getrouwd en word ik zelfs binnenkort vader”, aldus Tim.

“We namen destijds ons eerste liedje ‘Blinded’ op en dat belandde meteen op 3FM. Volgende hits waren ‘Sky on Fire’ en ‘Dance (The War Is Over)’ en we stonden opeens op grote festivals als Lowlands. Wij waren jong en onbezonnen en we werden meteen in het diepe gegooid. Veel bands dromen ervan, dus we vonden het natuurlijk fantastisch.” ‘Sky on fire’ werd tijdens de Olympische Spelen in Londen gebruikt als anthem voor het NOS-programma London Late Night. De band bestaat naast Tim van Esch uit Erik Schurman, Nils Davidse en Daniël Smit.

Kaarten zijn online te bestellen via deze link. De theaterkassa in De Fabriek aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend.

Voor meer informatie over het programma van Theater Hofpoort: klik op onderstaande advertentie.