Coevorden – Hypotheeklijn Coevorden, Veen & Veste Notarissen en makelaar/taxateur Lizet Krol uit Aalden houden donderdag 28 november vanaf 19.30 uur een gratis toegankelijke informatieavond over actuele thema’s. De bijeenkomst vindt plaats in het Kasteel.

Op het gebied van hypotheken, andere financiële zaken en verduurzaming speelt de laatste tijd nogal wat. Om wegwijs te worden in de wirwar van maatregelen, ontwikkelingen op de woningmarkt en mogelijkheden om financiële zaken te regelen, wordt de informatieavond gehouden.

Hypotheek

Hypotheeklijn adviseert bij verzekeringen en hypotheken en de beste mogelijkheden bij pensionering. De vraag is óf je de aflossingsvrije hypotheek moet aflossen en zo ja, hoe je dit het beste kunt doen. De afbouwende aftrek van de hypotheekrente is hierin een grote onzekerheid. Het is belangrijk om tijdig maatregelen te nemen. Lizet Krol vertelt wat de gevolgen zijn als een huis onder water staat en geeft daarbij voorbeelden.

Verduurzaming

Het tweede thema is verduurzaming. De energielasten zullen de komende tijd stijgen. Het is dan ook interessant om te kijken naar mogelijkheden voor verduurzaming, omdat de rente nu heel laag is. Er zijn vele mogelijkheden, zoals zonnepanelen, de transitie van gas naar elektriciteit en isolatie van spouw, glas en vloer. Allerlei maatregelen komen aan bod. Lizet Krol geeft ook hier voorbeelden aan de hand van een gemiddelde woning. Vragen daarbij zijn wat de verduurzaming met de waarde van de woning doet.

Levenstestament

Notaris Lennard Reinsma vertelt over het levenstestament. De vraag is hoe je de kinderen achterlaat en wat je kunt en mag doen. Reinsma geeft er antwoord op. Met een levenstestament wordt vastgelegd wie jouw zaken mogen waarnemen om zelf de regie te houden. Het gaat daarbij om zowel financiële zaken als medische en persoonlijke aangelegenheden. En wat gebeurt er als je geen levenstestament hebt en de wettelijke regeling geldt?

Aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond kan via www.hypotheeklijn.com/aanmelden of telefonisch op nummer 085 130 3918.

Foto: Lizet Krol wordt geflankeerd door Gerben Zwiers (links) en Lennard Reinsma.