Emmen/regio – De GGD Drenthe opent donderdag 6 augustus een locatie voor coronatesten in de brandweerkazerne aan de Nijbracht 43a in Emmen. Vorige week nam GGD Drenthe voor het eerst ruim 500 testen op één dag af. Om te kunnen voldoen aan de vraag is besloten deze vaste teststraat in te richten.

Karin Eeken, directeur publieke gezondheid, is positief over de toename van het aantal testaanvragen in Drenthe. “De afgelopen weken is zichtbaar geworden dat veel inwoners zich bewust zijn van de noodzaak om te testen bij (milde) klachten. Dit is een goede ontwikkeling. Daarnaast blijft het belangrijk om je aan de basisregels te houden. Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt toe. Dit vraagt om alertheid van ons allemaal.”

De testlocatie is geopend van maandag tot en met vrijdag. Testen kan op afspraak, hiervoor is het landelijke nummer 0800-1202 dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur. Tot donderdag blijft de mobiele testfaciliteit op maandag en woensdag en vrijdag op de parkeerplaats bij Sporthal Angelslo.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van GGD Drenthe.