Coevorden/regio – De viering van 75 jaar vrijheid kon in 2020 niet doorgaan en ook dit jaar was weinig mogelijk. Daarom is gezocht naar een andere manier om toch stil te staan bij deze bijzondere viering.

Gezichten van de bevrijding

Die is gevonden in de tijdelijke tentoonstellingen ‘Gezichten van de bevrijding’. Daarom krijgen mensen in de gemeente Coevorden de regio een gezicht. De verhalen over deze mensen worden verteld en wat zij in de aanloop naar de bevrijding deden. Ook is er aandacht voor geallieerde soldaten die hun sporen hebben nagelaten in de gemeente Coevorden. Al deze gezichten vertellen waarom zij streden voor vrijheid.

Het project is tot stand gekomen in een samenwerking met diverse historische verenigingen in onze gemeente, Heimatverein Emlichheim en Samtgemeinde Emlichheim.

Tentoonstellingen

Op vijf locaties zijn van vrijdag 11 juni tot en met augustus tijdelijke tentoonstellingen te zien waar de ‘Gezichten van de bevrijding’ getoond worden:

  • Gees, voormalige basisschool Wethouder H Euvingstraat 6, dinsdag, donderdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
  • Sleen, Dorpskerk, Brink 7, maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
  • Dalen, museummolen Jan Pol, Molenwijk 8, dinsdag tot en met donderdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.
  • Coevorden, Bentheimerstraat 13, woensdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur.
  • Emlichheim, Haus Ringerbrüggen, Hauptstrasse 24, zaterdag en zondag van 15.00 tot 17.30 uur, in juli en augustus alleen in het laatste weekend van de maand.

Fietsroutes

Er zijn vier fietsroutes uitgezet die locaties aan elkaar verbinden. Er is een speciaal informatieboekje met daarin de fietsroutes. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij de kantoren van Tourist Info en de bibliotheken in de gemeente Coevorden. De openingstijden van de kantoren zijn hier te vinden.