Coevorden/regio – De tour door de gemeente in het kader van de Nationale Sportweek in september zit erop. Beleidsmedewerker Leefstijl en Bewegen Alieke Wijnholds en buurtsportcoach Youri Vendrig rondden donderdagavond de tour af in Coevorden.

Van 17 tot en met 26 september staat de gemeente Coevorden in het teken van sport en gezondheid. De gemeente Coevorden is dit jaar één van de vijf gastgemeenten tijdens de Nationale Sportweek van de NOC*NSF. Er is een programma in hoofdlijnen, maar door de vele sportaanbieders wordt dit programma verder aangevuld. Onderdelen zijn bijvoorbeeld een bakfietstocht gedurende tien dagen door Drenthe, een sport- en beweegmarkt, aandacht voor gezondere sportkantines, vitaliteit en aangepast sporten. Er zijn clinics, activiteiten voor ouderen en een olympiade voor scholen.

Tijdens de inloopbijeenkomsten van deze week konden belangstellenden kennis nemen van het programma en hun ideeën spuien. Die ideeën kwamen er zeker, zodat de Sportweek boordevol activiteiten is.

Subsidie

De subsidieregeling ‘Frisse start na corona’ biedt mogelijkheden voor sportverenigingen in onze gemeente. Tijdens de inloopmomenten werden de mogelijkheden van deze regeling besproken, bijvoorbeeld voor een subsidieaanvraag voor een activiteit tijdens de Nationale Sportweek. Op de pagina www.coevorden.nl/coronasteun staat meer informatie.

Foto: Alieke Wijnholds en Youri Vendrig vertellen over de plannen en krijgen voldoende feedback van het publiek.

Zie ook:

Coevorden gaststad Nationale Sportweek