Coevorden – Tijdens de wedstrijd Germanicus-FC Survoye Mediterraneo uit Enschede werd niet gescoord. Beide teams waren niet bij machte om de wedstrijd open te breken en waren tevreden met de brilstrand.

Trainer Alex Padding verving Jan Wielink. Hij kon niet beschikken over vier basisspelers: Erwin Moddejongen was geschorst, Robin Barelds, Devon Smit en Stefan Kikkert waren geblesseerd. Hierdoor moest Alex Padding zijn opstelling aanpassen. Kain Hoogeveen schoof een linie naar achteren. Als laatste man speelde hij een solide partij. De 17-jarige Duco Streuer en de eveneens 17-jarige Sencer Sony maakten hun debuut in de hoofdmacht van Germanicus. Beide jeugdspelers speelden een meer dan verdienstelijke wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd legden beide teams hun accent op een behouden spel om maar niet te verliezen. Hierdoor ontstond een wedstrijd met weinig doelkansen. Na 16 minuten was de eerste kans voor de Germanen. Roelof van Dijk legde de bal af op Nance Hoogeveen, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. Voor rust kreeg Germanicus nog twee kansjes, beide keren was de keeper van de gasten uit Enschede op zijn hoede.

Na rust was er hetzelfde beeld met een iets sterker Germanicus. Debutant Duca Streuer kreeg in de 67ste minuut een kans om de score te openen, de bal gleed op het laatste moment weg door de verdediger van FC Suryoye.

Volgende week speelt Germanicus uit bij De Tukkers, de wedstrijd in Albergen begint om 14.00 uur.