Coevorden – Germanicus heeft verzuimd om in de thuiswedstrijd tegen RSC uit Rossem de drie punten te pakken. Door het gelijkspel (0-0) heeft Germanicus het niet meer in eigen hand om een plek in de nacompetitie voor promotie te behalen. Trainer Jan Wielink kon weer beschikken over Jarne Pol en Devon Smit.

Vanaf de aftrap ontstond een boeiende wedstrijd voor de toeschouwers. Na een aftastend begin nam Germanicus na een kwartier het heft in handen. Tot aan de zestienmeter werd goed gespeeld door de Pampertbewoners, alleen de laatste pass om een doelkans te creëren ontbrak. In de 35e minuut kwam vanuit het niets een schot van de gasten die op de lat uiteen spatte. Zeven minuten later was er weer een kans voor de bezoekers uit Rossum. Na vlot combinatiespel werd de spits vrijgespeeld, zijn schot vanaf 16 meter werd gestopt door keeper Mendes.

Na rust kwam de eerste kans voor Germanicus, maar het schot van Kain Hoogeveen belandde op de paal. In de 68e minuut was er nog een schot van Kain Hoogeveen. Via een verdediger van RSC werd het een corner, die niets opleverde voor de Germanen. Tussendoor hadden de bezoekers via de counter een aantal mogelijkheden. In de 78e minuut deed zich de grootste kans van de wedstrijd voor. De spits van RSC miste jammerlijk voor de bezoekers bij de tweede paal om de 0-1 in te tikken. In de 84e en 88e minuut had RSC nogmaals twee grote kansen, maar beide keren bleef Germanicus een achterstand bespaard.

In de 90e minuut was er een vrije bal voor Germanicus. Kain Hoogeveen probeerde met een geplaatst schot de bevrijdende treffer te maken, zijn schot ging echter via de verdediging over. Germanicus kreeg in de resterende blessuretijd nog drie corners te nemen met keeper Mendes als extra spits mee naar voren. Helaas voor Germanicus viel de bal niet goed voor de aanvallers. Ondanks kansen voor beide teams bleef de brilstand staan.

Germanicus heeft nu theoretisch nog een kans op de nacompetitie voor promotie. Als Germanicus volgende week zondag wint bij Steenwijkerwold en RSC of Suryoye uit Enschede punten laten liggen, is er nog hoop voor de nacompetitie. De wedstrijd in Steenwijkerwold voor komende zondag begint om 14.00 uur.