Coevorden/Dalen – Alleen Germanicus en Dalen hebben als clubs uit de gemeente Coevorden de kwartfinale van vrijdagavond overleefd. Dalen speelt aanstaande maandag in Het Activum in Hoogeveen, Germanicus gaat naar ‘t Grootveld in Dalen. De wedstrijden beginnen om 18.00 uur.

Germanicus hoorde bij de nummers 1, Dalen bij de nummers 2. Er is nog een tussenronde op woensdag 4 januari. De finale wordt gehouden op zaterdag 7 januari vanaf 11.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen.

De kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi was weer een feest in uitpuilende sporthallen. De grote verrassing was de uitschakeling van zesvoudig winnaar HODO. Verrassend was ook naast de bekende namen de plaatsing van Hollandscheveld, HOVC, Oldeholtpade, ASVB, Rouveen, Sellingen en De Weide voor de halve finale.

In Poule C in het Activum in Hoogeveen vochten ZZVV en Noordscheschut om de eerste plaats. Het doelsaldo was in het voordeel van Noordscheschut. Raptim kon geen rol van betekenis spelen.

In ’t Grootveld in Dalen moest thuisclub Dalen Gramsbergen boven zich dulden. De onderlinge ontmoeting won Dalen met 2-1, maar daarna volgden twee gelijke spelen terwijl Gramsbergen drie keer won. Hoogeveen zaterdag werd in de voorronde met zes punten tweede en in de kwartfinale met zeven punten derde en gaat als één van de vijf beste derden door. Met een puntje eindigde het avontuur voor het organiserende Protos in de kwartfinale.

In Poule F in De Beek in Hardenberg was Germanicus ouderwets op dreef. De Coevordenaren, die het toernooi één keer op hun naam zetten, pakten de volle buit. SVBO moest met een tweede plaats genoegen nemen. Het begon voortvarend met een 8-0 zege op CEC, maar verloor van Germanicus met 3-1. Sleen (4-2) en Sportlust Vroomshoop (2-1) werden daarna verslagen.

In Poule G in sporthal Esdal in Emmen werd Drenthina eerste. Opnieuw verraste derdeklasser De Weide, dat na een goede voorronde ook een sterke kwartfinale speelde en als tweede naar de halve finale gaat. De Weide verloor nipt van Drenthina, maar won wel van Zwartemeerse Boys, CSVC en Bergentheim. Drenthina won ook drie duels, maar speelde gelijk tegen CSVC.

De nummers één en twee en de vijf beste nummers drie gaan naar de halve finale, die maandag 2 januari in vijf hallen wordt gespeeld. De indeling van de halve finale, waarbij alleen de nummers een zich direct plaatsen voor de grote finale, luidt als volgt:

Indeling halve finale:
Poule A: Angelslo Emmen: DZOH, ZZVV, Valthermond, HOVC, ASVB.
Poule B: De Citadel Dedemsvaart: Hoogeveen zondag, Hoogeveen zaterdag, Rolder Boys, De Weide, Achilles 1894.
Poule C: Het Activum Hoogeveen: Dalen, Noordscheschut, LTC, Elim, Hollandscheveld.
Poule D: ’t Grootveld Dalen: Gramsbergen, Emmen, Sellingen, Germanicus, Rouveen.
Poule E: De Eendracht Zwartemeer: HZVV, SVBO, Drenthina, Titan, Oldeholtpade.

De nummer één gaat naar de finale op zaterdag 7 januari in sporthal Angelslo in Emmen. De nummers twee krijgen op woensdag 4 januari in sporthal Angelslo nog een kans zich als zesde te plaatsen voor de finale. De winnaar van de tussenronde gaat naar de finale.

Meer informatie is hier te vinden. Foto’s: de wedstrijden in ’t Grootveld in Dalen.