Coevorden/Holsloot – De actie ‘Lopen voor Lidy’ is nu al succesvol. Aanstaande zaterdag, 22 oktober, gaan raadsleden, collegeleden en burgercommissieleden lopen voor het goede doel: Stichting ALS. Zij lopen elk een van de 23 routes van het Cultuurpad Coevorden van ruim 200 kilometer. Bovendien houdt de familie Klein Gunnewiek op vrijdag 21 oktober een activiteitendag voro kinderen onder het motto ‘Handen ineen voor mama’.

Aanleiding voor deze actie is de ziekte van oud-raadslid Lidy Klein-Gunnewiek. Zij nam in maart afscheid van de gemeenteraad en snel daarna werd ALS bij haar geconstateerd. Haar gezondheid gaat snel achteruit. Sandra Katerberg, raadslid van het CDA, nam het initiatief voor haar fractiegenoot. Bij het opzetten van de actie kreeg zij hulp van Erik Holties, BBC2014. De raad wil Lidy en haar familie laten weten dat aan hen wordt gedacht.

Het doel was eerst 1500 euro, later is dat bijgesteld naar 5000 euro en inmiddels is al meer dan 10.000 euro ingezameld.

Meelopen

Iedereen kan meelopen op een zelfgekozen route. De start is om 11.00 uur. De startlocaties zijn te vinden bij de routes op www.welkomincoevorden.nl/cultuurpad.

De afsluiting van de dag is om 16.30 uur in dorpshuis De Linden aan de Schoolstraat 16 in Holsloot. Daar wordt het totaalbedrag op dat moment bekendgemaakt en wordt er overhandigd aan Lidy en haar familie.

Donaties

Donaties kunnen worden gedaan via de actiepagina op de website van Stichting ALS.

Activiteitendag kinderen

De activiteitendag wordt gehouden op vrijdag 21 oktober van 11.00 tot 16.00 uur bij Logeerhuis Klein Drenthe aan de Schoolstraat 18 in Holsloot. Kinderen gaan het echte buitenleven beleven. Bij de ingang van het Logeerhuis Klein Drenthe zijn bingokaarten te koop. De kaart wordt gevuld door het uitvoeren van activiteiten. Met een volle bingokaart krijgt elk kind een broodje knakworst, gemaakt op het kampvuur, met een beker ranja. Voor volwassenen is er een kraam met koffie, thee en kruidkoek. Ook hiervoor is er een speciale actiepagina opgezet.

Foto: Lidy te midden van haar familieleden.

Op de poster hieronder staat een QR-code naar de actiepagina.