Sleen – Tijdens de algemene ledenvergadering van de PvdA Coevorden, die vandaag werd gehouden in MFC De Brink in Sleen, is de definitieve kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld. “De PvdA kiest voor een lijst met ervaring en vernieuwing”, laat de partij weten.

De lijsttrekker is Joop Slomp uit Coevorden. “Met vier raadsperiodes en als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad is Joop inmiddels een van de meest ervaren raadsleden in de gemeenteraad van Coevorden”, zo staat in het persbericht van de PvdA. Op plek 2 staat Gilbert Mulder uit Aalden. “Als raadslid zet hij zich naast mobiliteit en openbaar vervoer ook in voor vluchtelingenkinderen en de stedenband met Brest. Michel Blanken uit Coevorden staat op nummer 3. Hij is inmiddels een ervaren raadslid, afgelopen tijd hield hij een vlammend betoog over de huisvesting van De Nieuwe Veste en hij zet zich in voor behoud van een pinautomaat in de stad Coevorden.” Op plek 4 en 5 staan twee nieuwkomers. Marjan Nijenbanning uit Coevorden, initiatiefnemer van Petje Af, die buitenschoolse activiteiten organiseert voor minder kansrijke kinderen, staat op 4. Op plek 5 staat Eddie van der Weide uit Dalerpeel. Hij is bekend van zijn werk voor zijn bestuurlijke werk voor Fiers, Plaatselijk Belang en de voetbalvereniging in Dalerpeel.”

Mark Dorgelo uit Coevorden staat op de zesde plaats.. Hij is huidig commissielid en heeft een brede financiële kennis. Nina Jasperse uit Coevorden bezet plek 7. “Sinds haar twintigste zit ze in de raad en is uitgegroeid als tot ervaren raadslid.” Huidig wethouder in het college voor de PvdA, Joop Brink uit Dalen, staat op plek 8. Lars Oebeles uit Dalen is met zijn 26 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Op plek 10 en 11 staan Daniëlle Conen en Albert Lubbelinkhof uit Coevorden. “Daniëlle Conen weet haar sociale bewogenheid te koppelen aan een vlot gesprek. Voormalig cafébaas Albert Lubbelinkhof is bekend binnen en buiten Coevorden.”

De rest van de lijst bestaat uit: 12. Henk Timmer, Sleen; 13. Hennie Spreen-Prinsen, Schoonoord; 14. Bert Kleine, Dalerpeel; 15. Astrid Eenkhoorn, Dalen; 16. Hans Hornstra, Gees; 17. Rudolf Hidding, Dalen; 18. Trijntje Venema, Oosterhesselen.

“Met het verkiezingsprogramma ‘Streek Dorp Stad’ richt de PvdA zich op een solidaire samenleving waarin iedereen kan meedoen.”