Coevorden – Roelie Lubbers-Hilbrands is zojuist benoemd tot ereburger van de gemeente Coevorden. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Coevorden verraste burgemeester Renze Bergsma haar namens het college van burgemeester en wethouders. Het ereburgerschap is een waardering voor bijzondere verdiensten in de gemeente.

Burgemeester Renze Bergsma noemde Roelie Lubbers een ambassadeur voor de gemeente en daarbuiten. Een verbinder met een enorme drive om dingen voor elkaar te krijgen. Snel in denken en in handelen. Ze schreef boeken, organiseerde diverse evenementen en vervult en vervulde verschillende bestuursfuncties. Ze brengt mensen met elkaar in contact waardoor nieuwe creatieve ideeën ontstaan. Roelie nam het voortouw in de organisatie van evenementen tijdens Coevorden Culturele Coevorden 2021-2022. Zij was voorheen werkzaam als (register-)accountant en heeft reeds een aantal jaren een eigen bedrijf. Zij adviseert en coacht bedrijven en ondernemers op het gebied van onder andere strategie, visie, verandertrajecten en financiën. Zij nam ook voor Zuidenveld in Sleen in 2017 het voortouw bij de nieuwe opzet van het evenement. Voor het honderdjarige Zuidenveld in 2020 schreef zij een boek. Daarnaast is Roelie muzikant bij Crescendo, draagt zij de Drentse streektaal een warm hart toe, was zij voorzitter van De Gouden Pijl in Emmen en is zij op meer fronten actief.

Roelie Lubbers uit Noord-Sleen ontving in april vorig jaar op voordracht van mensen en organisaties om haar heen een koninklijke onderscheiding. Het ereburgerschap is echt is van de gemeente Coevorden zelf.

Coevorden kent verschillende waarderingen voor inwoners. Burgemeester Renze Bergsma vindt het belangrijk om inwoners te waarderen voor wat ze doen. Tot dusver kende Coevorden twee ereburgers: Renate Groenewold en Bert Bouwmeester.