Coevorden – Germanicus heeft op Tweede Paasdag op sportpark De Pampert met 2-0 verloren van vv Steenwijkerwold. Trainer Jan Wielink moest de opstelling opnieuw wijzigen. Naast de al geblesseerde Devon Smit, Stefan Kikkert en Jarne Pol kwamen Erwin Moddejongen en Robin Barelds niet ongeschonden uit de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Blauw-Wit’34.

Ondanks al deze geblesseerde spelers had Germanicus voor rust met 2-0 of 3-0 voor moeten staan. Met debutant Randy Eikens en de jeugdige Sencer Soy en Mainel Kortstam in de basis begon Germanicus goed aan de wedstrijd. In de vierde minuut ging een goed genomen vrije bal door Jessie Rotmensen rakelings over het doel. Na twintig minuten was er een aanval over veel schijven, waarbij Stan Meijerink de kans kreeg om in de rebound de score te openen. Zijn schot ging echter naast. Na een half uur was het eerste gevaar van Steenwijkerwold, maar een schot van 20 meter werd door keeper Mendes verwerkt tot corner.

In de 34e minuut kreeg Jessie Rotmensen de kans voor de 1-0. De voorzet van Nance Hoogeveen bij de tweede paal kon hij vrij inschieten, helaas voor de Germanen raakte hij de bal niet goed. Een minuut later kon Nance Hoogeveen alleen op de keeper af. In de een-op-eensituatie met de keeper van Steenwijkwold, kon de keeper redding brengen ten koste van een corner. In de 44e minuut legde Mainel Kortstam de bal af op Nance Hoogeveen, zijn schot werd gesmoord in de verdediging van Steenwijkerwold. In de rebound schoot Roelof van Dijk tegen een verdediger op.

Op slag van rust kreeg Germanicus nog een grote kans. Na een mooie actie van Jessie Rotmensen schoot Mainel Kortstam de bal echter naast het doel. De eerste kans na rust was voor de Germanen. Roelof van Dijk kapte twee verdedigers uit in het zestienmetergebied, maar zijn schot miste precisie. In de 52e minuut werd de geblesseerde Sencer Soy vervangen door de 17-jarige Duca Streuer.

Na een kwartier in de tweede helft kwamen de gasten onverwacht op voorsprong. Na een mooie aanval over diverse schijven kon invaller Bas Wijdenes de bal vrij inschieten voor 0-1. Hierna werd het spel van de Germanen onrustig en konden de Steenwijkerwolders loeren op de counter. In de 68e minuut kon Bas Wijdenes gebruikmaken van slecht ingrijpen van de verdediging van Germanicus. Zijn schot in de verre hoek was ook keeper Mendes te machtig. De 0-2 kwam als een mokerslag binnen bij het jeugdige Germanicus en het was niet meer bij machte om de wedstrijd om te draaien. Komende zondag speelt Germanicus thuis tegen Twedo, de wedstrijd begint om 14.30 uur.