“Er komt geen doorstart van Big Bazar”, dat meldt Big Bazar op haar website. In eerste instantie hadden zich twintig gegadigden gemeld, waarvan er tien een bieding hebben gedaan op de activa van Big Bazar. “Er is geen reële bieding gedaan in het kader van een gehele of gedeeltelijke doorstart van Big Bazar. De biedingen die zijn gedaan, zagen enkel op de winkelvoorraden. Die biedingen zijn door de curatoren beoordeeld en gelet op de hoogte daarvan van de hand gewezen.”

De curatoren betreuren het dat er geen interesse is in de gehele of gedeeltelijke doorstart van de onderneming van Big Bazar. De curatoren zullen nu in de komende periode de voorraad vanuit de winkels van Big Bazar uitverkopen. Zoals gebruikelijk bij een faillissementsuitverkoop zullen zij daarbij kortingen geven.

Het personeel en de Ondernemingsraad van Big Bazar zijn door de curatoren op de hoogte gebracht. De curatoren spreken hun waardering uit voor de inzet en het doorzettingsvermogen van het personeel dat een roerige tijd achter de rug heeft. “Samen met het personeel zullen de curatoren de schouders eronder blijven zetten om de laatste fase van Big Bazar tot een goed einde te brengen.”

Na enkele weken te zijn dicht geweest, was Big Bazar in Coevorden afgelopen week weer open.