Coevorden/Kalkar – Afgelopen weekend vond in het Duitse Kalkar de finale van het UDO European Streetdance Championships 2024 plaats. Het team HDC Black Poison van Home Dance Company uit Coevorden plaatste zich knap voor de finale en mocht uiteindelijk met de zesde prijs naar huis.

Teams konden zich het afgelopen seizoen plaatsen door aan UDO-wedstrijden door heel Nederland mee te doen. Met voldoende punten op zak was het vrijdag 17 mei dan zover. HDC Black Poison mocht Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in de categorie Intermediate under 18. Negen hardwerkende meiden en hun twee coaches, Merry Lucamba en Esmée Naber, vertrokken richting Kalkar. Het kampioenschap, waaraan meer dan tweehonderd teams uit heel Europa deelnamen, bestond uit twee halve finales en de finale op zondag 19 mei.

Een plek in de finale op zondag moest nog verdiend worden, maar HDC Black Poison plaatste zich na de eerste dans op vrijdag meteen voor de finaledag op zondag. “We zijn enorm trots op onze meiden. Ze hebben hard gewerkt voor deze finale en hebben op het EK hun allerbeste dans laten zien. Drie jaar geleden zijn we onze dansschool gestart en we hadden niet kunnen dromen dat we nu al op een EK mogen staan. We zien enorm veel talent op onze dansschool en zijn superblij dat we dit met onze dansers kunnen bereiken”, aldus de coaches Merry en Esmée.

Ontzettend blij om tot de zes beste teams van Europa te behoren, zijn de meiden van HDC Black Poison inmiddels weer terug op hun thuisbasis in Coevorden. “We kijken terug op een geweldig weekend, de sfeer met andere teams was heel goed en het support onderling voelbaar. Een ervaring om nooit te vergeten!”

Home Dance Company is een dansschool in Coevorden (Cultuurhuis, Kasteel 3) en Schoonebeek (sporthal De Kampen en ’t Aole Gemientehoes) waar dansers van alle leeftijden op verschillende niveaus kunnen dansen. Waar dansen meer is dan beweging; het is expressie, plezier en een community.