Emmen/Coevorden – Germanicus heeft overtuigend met 1-7 gewonnen van derdeklasser EHS uit Emmen en gaat zodoende verder in het bekervoetbal. EHS had in de poulewedstrijden met onder andere 5-0 gewonnen van Raptim en ging als poulewinnaar door naar de tweede ronde van het bekervoetbal.

Trainer Jan Wielink had een viertal mutaties in zijn basisopstelling ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen SC Emmeloord. Jessie Rotmensen en Robin Barelds bleven aan de kant vanwege kleine blessures, spits Stefan Kikkert was geschorst en Loyd Kuiper mocht het doel verdedigen.

Germanicus nam meteen het initiatief en na drie minuten scoorde Kain Hoogeveen vanuit een vrije bal de 0-1. Hij draaide de vrije bal richting de tweede paal en zonder dat een speler de bal aanraakte, plofte de bal binnen voor de 0-1. In de twaalfde minuut was er een actie van Kain Hoogeveen, hij zette een een tweetje op met Roelof van Dijk. Kain speelde vervolgens twee verdedigers van EHS het bos in en scoorde beheerst de 0-2.

Tussendoor was EHS twee keer gevaarlijk via de snelle Jeroen Smit, beide keren voorkwam de alert keepende Loyd Kuiper via een onderschepping een doelpunt. In de 25ste minuut kwam de 0-3, een goed genomen corner werd van dichtbij door Erwin Moddejongen binnengetikt. EHS bleef gevaarlijk via de rechterkant en scoorde in 38ste minuut de 1-3 ruststand.

Germanicus bleef ook na rust de dominantere ploeg, vooral het middenveld was voor de Germanen. Tussen de 59ste en 66ste minuut werd drie keer gescoord door de Germanen Kain Hoogeveen, Stan Meijering en Roelof van Dijk. Trainer Jan Wielink wisselde volop, Hoessein, Sencor Joy, Mahad Abdi en Mickey Ali mochten het laatste kwartier van de wedstrijd volmaken. In de 76ste minuut bepaalde Erwin Moddejongen de 1-7 eindstand door een corner van Hoessein binnen te koppen.

Germanicus gaat volgende week op bezoek FC Suryoye Mediterraneo uit Enschede, de wedstrijd in Enschede begint om 14.00 uur.