Coevorden/regio – Gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvang toeslagaffaire, van wie de zogenoemde pauzeknop op 12 februari 2022 eindigt, hebben een brief van de Belastingdienst ontvangen. Deze pauzeknop voorkomt, dat schuldeisers beslag kunnen leggen op 30.000 euro of andere compensatie.

In de brief worden ouders/toeslagpartners gevraagd om hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen in te dienen bij het onlineloket private schulden van Sociale Banken Nederland (SBN) via www.sbn.nl.

Bij private schulden gaat het om schulden bij organisaties die niet behoren bij de overheid, bijvoorbeeld schulden bij een postorderbedrijf, een niet betaalde tandartsrekening of een huurachterstand.

Wie het lastig vindt om de private schulden online in te vullen, kan een private schuldenlijstformulier downloaden via dezelfde website, zodat de schuldenlijst per post kan worden gestuurd. Daarnaast is het mogelijk om een formulier op te halen bij de balie in Hof van Coevorden aan het Kasteel 1 in Coevorden.

Het is erg belangrijk, als de pauzeknop op 12 februari eindigt, om de private schulden voor die tijd in te dienen. Doen de betrokkenen dat niet, dan kan het gebeuren dat schuldeisers (opnieuw) uw openstaande schulden gaan invorderen. Verzamel alle documentatie van de openstaande private schulden en achterstallige betalingen, zoals facturen of factuurnummers, bonnetjes of aanmaningen.

Ondersteuning

Voor ondersteuning kan contact worden opgenomen met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag van SBN op telefoonnummer 0800-2358358 (gratis). Op de website van SBN staan lijsten met vragen en antwoorden. Wie vragen heeft of hulp nodig heeft bij het invullen van de private schuldenlijst kan contact opnemen met Debbie de Grote of Zharèl Wuarbanaran van het Sociaal Domein van de gemeente Coevorden.