Coevorden/Dalen – Het jaarlijkse burgemeestersontbijt vond donderdagochtend plaats in de raadzaal in het gemeentehuis. De kinderen van groep 7 van de BWB-school uit Dalen genoten samen met burgemeester Renze Bergsma van een heerlijk ontbijt. Een aantal kinderen had vragen voorbereid die op Bergsma werden afgevuurd. Onder de kinderen was zelfs een jongen die later burgemeester wil worden.

Bergsma onderstreepte het belang van een goed en gezond ontbijt. Hij vroeg tevoren of de kinderen wel dagelijks ontbijten. Veelal bleek dat het geva. Zij eten oner andere volkorenbrood, cornflakes en chocopasta. Een van de leerkrachten ontbijt met yoghurt en muesli, haar collega bekende dat zij graag een boterham met hagelslag eet.

Zo’n 245 gemeenten in Nederland nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt. Het burgemeestersontbijt is een samenwerking tussen gemeentes, bakkers en scholen in heel Nederland. Het initiatief komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt.

Het ontbijtpakket voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum en bevat volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen, volkorencrackers en gezond beleg. Verder wordt gezorgd voor halfvolle zuivel, eieren, thee, groente en fruit.

De burgemeester schoof bij alle tafels van de leerlingen aan en er volgden geanimeerde gesprekken. Zoals met de jongen die burgemeester wil worden, de kinderen aan deze tafel kregen uitleg over de ambtsketting.