Gees – De eerste woning, waarbij het netwerk van Glasvezel Zuidenveld is geactiveerd, staat in Gees. Vanochtend was het zover, dat monteur Wilfred Timmer van TriNed de aansluiting activeerde in de woning van Cuno van Merwijk en Erik Zwaga aan de Schaapveensweg.

Daarbij waren ook Lauran van den Boogaart, commercieel manager van TriNed, en Aad van der Vaart namens Glasvezel Zuidenveld aanwezig.

In de gehele gemeente wordt hard gewerkt aan de aanleg van het netwerk. Glasvezel Zuidenveld is een lokaal initiatief, gedragen door de gemeente en lokale ambassadeurs.

In juni werd de eerste wijkcentrale of PoP (Point of Presence) in Gees geplaatst. Vanuit zo’n PoP lopen alle glasvezelverbindingen naar de woningen in de omgeving. De eerste wijkcentrale kwam in Gees, omdat daar kan worden aangesloten op het landelijke datanetwerk.

De volgorde van de aanleg is vanuit Geesbrug tegen de richting van de klok in het hele gebied door. Inwoners van de gemeente worden op de hoogte gehouden via de Facebookpagina van Glasvezel Zuidenveld en via blogs op de website.

 

Lees ook:

Glasvezel Zuidenveld plaatst eerste wijkcentrale in Gees

Wijkcentrale glasvezel krijgt plaats in Steenwijksmoer