Dalerpeel – Heel veel bezoekers waren zaterdag in Dalerpeel voor de allereerste garageverkoop. Niet alleen dorpsbewoners, maar ook mensen van buiten het dorp. Twee inwoners uit het dorp hadden binnen een week een idee omgezet in daden en het resultaat was uitstekend. Heel veel potentiële kopers namen de moeite om een wandel- of fietstocht langs de meer dan twintig adressen te maken.

“Het gaat ons niet zozeer om de eventuele verkoop, de opbrengst is overigens voor de kinderen, maar het is gewoon een gezellige onderneming. Ik meld me nu al aan voor een eventuele tweede editie”, aldus een tevreden Ellen Tolman uit de Wilhelminastraat.

Met een deelnemerslijst in de hand konden de bezoekers alle verkooppunten makkelijk vinden. Uit alle omringende plaatsen kwamen de mensen, veelal per fiets, al vroeg langs voor de eerste koopjes.

Jannie Prins uit de Oranjestraat vertelt: “Net voor tien uur had ik alles klaargezet. Om klokslag tien had ik de eerste euro’s al binnen. Een echtpaar uit Nieuwlande was bijtijds vertrokken om zo te kunnen profiteren van de nog volle kraampjes. Geweldig toch!”

Aan de Steigerwijk hadden bewoners hun grote tuin omgetoverd tot een openluchtmarkthal. Als bonus was er een verrassing voor de bezoekers: paarden knuffelen. Zelf een gratis ritje maken behoorde ook tot de mogelijkheden.

Zo had iedereen zijn of haar verkooppunt aangekleed en versierd om zo opvallend mogelijk onder de aandacht te komen. Wenda de Beet had haar tuin aan de Dorpsstraat gekleurd met slingers en vlaggen. Op die manier werden bezoekers kleurrijk verwelkomd.

De organisatie kijkt met genoegen terug op een geslaagde dag. “Voor herhaling vatbaar”, was een veelgehoorde opmerking van de bezoekers.

Tekst en foto’s: Klaas Veldhuis.