Coevorden – Na twee jaren te hebben overgeslagen door corona hield tafeltennisvereniging Globe Hou Tafel’77 vandaag weer een Ganzentoernooi. Het toernooi vond plaats in de eigen locatie aan de Disc. Het aantal deelnemers was zo groot, dat ook een deel van de fabriekshal werd gebruikt. De hoofdprijs in de A-klasse is een gouden gansje.

’s Morgens speelden de recreanten en spelers uit de klasse D en E, ’s middags was het de beurt aan de klasse C, B en A. In de A-klasse werd gestreden om de hoofdprijs, een gouden gansje. De deelnemers waren afkomstig uit onder meer Coevorden en omgeving, Overijssel en Gelderland.

Gouden Gansje

Uitslagen: A-klasse: 1. Gerard Bulthuis, 2. Onno Huisman. B-klasse: 1. Martin Santing, 2. Jan van Stee. C-klasse: 1. Rudolf van der Linde, 2. Mariusz Hamling. D-klasse: 1. Dirk Straaijer, 2. Ben Kelder. E-klasse: 1. Harrie Geerlings, 2. Marcel Lubberman. Dat betekent, dat Gerard Bulthuis het gouden gansje heeft gewonnen.

Energiekosten

Voorzitter Luuk Rengers liet nog weten aankomende week een gesprek te hebben met de wethouder sport. “Ook voor ons stijgen de energiekosten enorm. We gaan van 2.500 naar 9.000 euro per jaar, voor ons betekent dat dat we snel door onze financiële reserves heen zijn.” Verder hoopt hij dat er nog wat leden bijkomen. “Het is vooral lastig om jongeren te trekken.”

Meer informatie over de vereniging staat op de website van de tafeltennisvereniging.