Coevorden – In de horecabedrijven is het dit weekend natuurlijk groot feest in het kader van Ganzenmarkt. Wel dienen bezoekers een coronatoegangsbewijs te hebben.

Oale Jan

Café Oale Jan start zaterdagavond met De Knapschuur van Pearl Village. Deze avond is geheel uitverkocht! Op zondag en maandag beginnen de dj’s om 12.00 uur te draaien. De dj’s Peter Hermans en Jan Appel zorgen er voor De Meest Voutte Discoshow van Nederland. De entree is gratis. De sluiting is om 00.00 uur. Horecabandjes, die door de gemeente beschikbaar worden gesteld, gelden als QR-code. Vergeet niet om je ID-kaart en QR-code mee te nemen.

Talens

Hotel-restaurant Talens heeft Piano House geboekt voor zondag 7 en maandag 8 november vanaf 16.00 uur. De entree is gratis, maar neem je QR-code en ID mee.

Marktzicht

In Marktzicht is het zaterdag vanaf 19.00 uur feest met Niki’s Guilty Pleasures. De dj’s Jeroen en Jan zijn er zondag vanaf 14.00 uur. Maandag vanaf 14.00 uur zorgen de dj’s Jeroen en Robert voor de muziek.

Vancouver

Zaterdag: voorpret aan de bar met Morre; zondag: vanaf 13.00 uur geopend, vanaf 15.00 uur, party met dj’s Destroyer en Rick en mystery guest; maandag, vanaf 11.00 uur geopend, vanaf 14.00 uur party met dj Hermen en mystery Guest.

Rembrandt

Rembrandt heeft vanavond tot 00.00 uur dj Evander in huis. Voor zaterdag van 20.00 tot 00.00 uur staan het Q-Music Foute uur & dj op het programma. Voor zondag van 19.00 tot 00.00 uur zijn Joep & Adin Dino geboekt. De Buurman en Buurman Show is er maandag van 19.00 tot 00.00 uur.

Andere horecabedrijven

Ook zijn de andere horecabedrijven De Heeren van Coevorden, Candia, De Huuskamer en Ons Café geopend.

Horeca- en alcoholbandjes

De gemeente stelt in het ganzenmarktweekend bandjes beschikbaar voor de horeca, die op de Weeshuisweide verkrijgbaar zijn. De tijden zijn op zaterdag en zondag van 10.00 tot 23.00 uur en op maandag van 9.00 tot 21.00 uur. Daarvoor is een coronatoegangsbewijs nodig. Zo’n bandje is geldig voor één dag. De volgende dag dient dus weer een check plaats te vinden. Bovendien worden alcoholbandjes uitgedeeld aan jongeren van 18+ als er twijfel is over de leeftijd.

Teststraat

Wie niet is gevaccineerd, kan zich laten testen aan de Bentheimerstraat 13. Het bedrijf IVM, instituut voor Veiligheid & Milieu, zorgt voor deze testlocatie. Die is geopend op zaterdag, zondag en maandag van 14.00 en 18.00 uur. Na de test volgt na twintig minuten de uitslag. Als die negatief is, krijgen de mensen ter plekke een bandje voor die dag.