Coevorden – Deelnemers en publiek verzamelden zich vanmiddag bij de Klinkenvlierse Plas voor de jaarlijkse Ganzenduik oftewel Nieuwjaarsduik van De Ronde Tafel Coevorden. Deze nieuwjaarsduik vond voor de dertiende keer plaats.

Het was nog enigszins mistig en behoorlijk fris, maar daardoor lieten de deelnemers zich niet afschrikken. Vol enthousiasme stortten zij zich in het koude water, sommigen zelfs meerdere keren. Eén groep hield het behoorlijk lang uit in het water.

Deelnemers in de origineelste kleding kregen een prijsje. Wijnda Ypenburg en Trea Epping waren de winnaars met hun noodkreet ‘Haal de markt niet uit het hart van Coevorden’. Beide dames zijn elk jaar van de partij met fraaie uitdossingen. Andere prijzen waren er voor de Australiër Andrew Gills als Ivanhoe (hij deed reeds voor de derde keer mee aan de Ganzenduik), Wesley Luinge als Ninja en Lois Mulder en haar vriendin.

Met deze duik zamelt De Ronde Tafel Coevorden samen met sponsors geld in voor een goed doel. De opbrengst van deze nieuwjaarsduik is ditmaal bestemd voor een activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking.

De organisatie zorgde voor glühwein en warme chocolademelk en voor de deelnemers waren er kleedruimtes beschikbaar.

Meer informatie staat op Facebook.

Foto’s: Esselien de Groot en Jan Geerlinks. Filmpjes: Esselien de Groot.