Coevorden – Frans van der Veen toont zijn werk in Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat vanaf vandaag tot en met 27 februari.

Van der Veen (1935) is geboren en getogen in Meppel en woonden daarna in Havelte, Den Haag en IJhorst. Hij is sinds 1962 lid van het Drents Schildersgenootschap (DSG) vanaf 1962. Hij nam deel aan tientallen tentoonstellingen in binnen- en buitenland en had vele solo-exposities. Werk van hem bevindt zich in de verzamelingen van het Rijk, de provincie Drenthe en het Drents Museum, bij de ministeries van WVC en Justitie, bij gemeenten, openbare instellingen en in particuliere collecties.

Van der Veen schilderde veel in Frankrijk, Spanje en Italië. Hij maakt ook monumentaal werk als wandschilderingen, wandplastieken en vrijstaande ijzerplastieken. De kunstenaar groeide tussen 1960 en 1980 uit van een kleurige expressionist tot een abstrahist, kort na 1980 liet hij de figuratie weer in zijn werk toe.

Daarnaast is het werk van de vaste exposanten Kees Thijn, Jan van den Brink, Marieke Geerlings en Henk Kolker te zien. Bovendien is er tot en met oktober 2022 de tentoonstelling ‘Verbonden in verhalen’ in het kader van Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022. Deelnemende kunstenaars zijn Wout Wachtmeester, Mieke Clement, Jowan Remmig, Saskia Dingelstad, Marieke Geerlings en Herman Kolker.

Museum Thijnhof is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten van 20 december tot en met 2 januari. Uiteraard worden de coronaregels in acht genomen. Voor de entree is een coronatoegangsbewijs verplicht.