Oosterhesselen – De voorstelling ‘Winterreise of Kolde tocht’ is zondag 19 maart van 14.30 tot circa 15.40 uur te zien in de hervormde kerk in Oosterhesselen. ‘Winterreise’ bestaat uit 24 van oorsprong Duitse liederen. De teksten zijn van Wilhelm Müller en Frans Schubert zette die op muziek.

De liederen gaan over een man, die is afgewezen door zijn geliefde en noodgedwongen op reis gaat. Het centrale thema is liefdesverdriet. In 2008  heeft de Asser dichter Egbert Hovenkamp de 24 liederen vertaald in het Drents en deze zijn opgenomen in het boekje ‘Kolde tocht’.

Tijdens de coronapandemie zijn Winterreise en Kolde tocht samengebracht en ontstond een geheel nieuwe voorstelling. De rode draad daarin is een eigentijds liefdesverhaal, dat in het Drents wordt verteld door de schrijver van het verhaal, Anne Doornbos. Het speelt zich ook af in Drenthe.

Het verhaal wordt afgewisseld door elf liederen uit Winterreise, zeven in het Duits en vier in het Drents. De zangers van de liederen zijn Martijje en Han Warmelink. De pianist is Erik Kammenga. Toegangskaarten à 15 euro (voor donateurs 10 euro), inclusief koffie of thee, zijn te bestellen bij Lambert Deen via mail: voorverkoop@hesselencultureel.nl en telefonisch: 0524 581942.