Aalden – Folk veur Volk in Oud-Aalden komt er weer aan. Op zaterdag 18 juni is er een fantastisch programma in de Hof van Schepers.

Om 16.00 uur gaat het festivalterrein open. De bamboebus is dan op het terrein aanwezig. Onder deskundige begeleiding kunnen jong en ouder bouwen aan een waar kunstwerk van bamboe. Ook LOL is vanaf 16.00 uur aanwezig met een superleuk kinderprogramma.

Op het podium treedt als eerste band Devil in the Kitchen op. De echte folkliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de muziek van dit duo. De muziek is diepgeworteld in de Ierse/Schotse traditie. Devil in the Kitchen is een muzikale folkervaring die gepassioneerd, humoristisch en vermakelijk is.

Hierna is het podium voor Jack Bottleneck & band. Met een veelzijdig repertoire slagen Jack Bottleneck & band er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. De nummers die Jack ten gehore brengt, zeggen veel over z’n leven en je proeft aan alles dat hij de muziek leeft die hij speelt. In de prachtige ambiance in Oud Aalden weet hij zeker menigeen te raken met z’n muziek.

Vervolgens bestijgen The Small Time Crooks het podium. Dit is een old-timey skiffle band met een ruig karakter. Hot, hip, swingy ragtime elementen gaan gepaard met tin pan alley en een aardige portie in whisky verdronken bluegrass zijn tekenend voor hun muziek. Meerstemmigheid, een rap uptempo swingende aanslag en een slappende bass zijn de kenmerken van hun muziek. Dit moet je echt zien en horen. En wellicht zijn ze later op de avond nog te verleiden tot een optreden in de Stille Knip………..

Aansluitend treedt de band Sunfire op. Deze western-folkband staat bekend om zijn onmiskenbaar eigen geluid. De bandleden spelen een unieke mix van folk, americana, roots, rock en bluegrass. De vijfkoppige band groeide in de afgelopen paar jaar uit tot een geliefde liveact met vele optredens in heel Europa. De rauwe vocals, boeiende verhalen en onweerstaanbare ritmes en melodieën op viool, gitaar, banjo, bas en drums zorgen voor optredens van buitenklasse.

Nevermind Nessie is de stevige afsluiter van het festival. Hun folk geïnspireerde punkrock zorgt gegarandeerd voor een goed gevulde danswei. Rechttoe rechtaan, no nonsense, hard gaan en altijd levendig. Dat is de beste manier om een liveshow van deze vijf Belgen te omschrijven. Gedreven door folkdeuntjes op fluit, accordeon en viool en ondersteund door een ijzersterke punkrockritmesectie, zijn ze een perfecte match als afsluitende act van het Folk veur Volk festival.

Tussen al deze optredens door is de band Folkyah aanwezig, gewoon tussen het publiek. De zeskoppige band heeft een repertoire van (bekende) poprockliedjes van onder andere Steve Earl, Bob Dylan, Steve ‘n Seagul, The Mahones, Mumford & Sons, Bruce Springsteen en Johnny Cash, afgewisseld met traditionele Ierse muziek. Er wordt gespeeld op semi-akoestische instrumenten zoals banjo, mandoline, accordeon, bas- en westerngitaar en drums. Het bijzondere van de mannen van Folkyah is dat zij de poprockcovers, van de jaren zestig tot heden, in een aanstekelijk folkjasje hebben gestoken. Herkenbaarheid alom en lekker meezingen dus.

Veurvercoop

De veurvercoop is gestart. En zoals de naam al zegt, kun je hiervoor terecht bij de plaatselijke Coop in Aalden. Je koopt daar de kaarten tegen veurvercoöpprijzen (12,50 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen). De prijzen aan de kassa op de dag zelf zijn respectievelijk 17,50 en 5 euro.

Naoberkaart

Dit jaar is er eenmalig de Naoberkaart. In de afgelopen twee coronajaren zijn veel nieuwe mensen (naobers) in de dorpen neergestreken. De organisatie van Folk Veur Volk wil hen op een leuke laagdrempelige manier kennis laten maken met het inmiddels 28-jarige festival. Daarom is het mogelijk om je nieuwe buurman of -vrouw mee te nemen naar het festival voor half geld!!!! Alle naobers kunnen trouwens gebruikmaken van deze regeling.

Je kunt de naoberkaart voor je buur aan de kassa kopen samen met een entreebewijs voor de normale prijs. Enige voorwaarde is dat jullie wel samen voor 18.00 uur op het festivalterrein moeten zijn en op enigerlei wijze kunnen aantonen dat je buren bent of bent geweest!!!

Het laatste nieuws staat steeds op de website, Facebook en Instagram.

Foto: The Small Time Crooks.