Zwinderen/regio – In 2018 verscheen het boek ‘De Huns’ van Edward Petrovics uit Zwinderen via zijn eigen uitgeverij Swinre. In het boek gaat een hedendaagse archeoloog op onderzoek uit. Een hunebed herbergt een mysterie. In het boek komen drie tijdlijnen bij elkaar -van Vincent van Gogh (1880), van een omstreden dominee Johan Picardt (1660) en die van het oer-Trechterbekervolk (3000 voor Christus). De archeoloog ontdekt het mysterie en raakt verstrikt in een complot.

Vervolgens kwam er een luisterfilm van het boek met Birgit Schuurman en Evert ten Napel als journalisten en met René Karst en filmacteur Jos Smit uit Coevorden. Inmiddels staat een heuse speelfilm op stapel waarvoor een crowdfundingactie is gestart. Het wordt een spannende film, in het genre thriller, actie, avontuur (16+).

Het wordt voor honderd procent een Drentse productie. De film speelt zich af in Drenthe, de cast en crew komen uit Drenthe. Edward Petrovics uit Zwinderen (die een audiovisueel bedrijf heeft), acteur Jos Smit uit Coevorden en cameraman Frank Timmer uit Emmen hebben de koppen bij elkaar gestoken om de speelfilm te maken. Startende acteurs uit Drenthe en omgeving krijgen de kans om mee te doen. an Frank Timmer. De initiatiefnemers hebben reeds fors geïnvesteerd. De film moet een ‘kunstwerk’ worden met een ode aan Drenthe op de wereldkaart. Daarvoor is best veel geld nodig, vandaar dat de crowdfunding is gestart. De verwachte release en vertoning van de speelfilm is eind 2025.

Het laatste nieuws staat steeds op de Facebookpagina van De Huns en Swinre. De crowfundingsactie is hier te vinden.

Foto: screenshot