Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden houdt een workshop tekenen met houtskool en grafiet onder de naam ‘Summer Art School’. Kunstenaar Caroline Verschoor geeft de workshop, die uit drie lessen bestaat.

Ter gelegenheid van het nieuwe cultuurhistorisch paviljoen ‘Het Geschiedt’ op  de Weeshuisweide vindt de eerste bijeenkomst plaats op zondag 11 augustus bij het paviljoen. Het paviljoen is ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Michel Velt en is een interessant onderwerp om te tekenen. Tijdens het tweede deel van de workshop, op zondag 18 augustus, kiest de deelnemer een object in het museum om te tekenen. Geïnspireerd door de prachtige tentoonstelling ‘Dood en begraven’ wordt tijdens de laatste les op zondag 25 augustust laatste deel van de workshop een tekening van een stilleven gemaakt. Het gaat hierbij om objecten die vergankelijkheid en leegheid symboliseren.

Deze workshop is voor zowel beginners als gevorderden. Het maximumaantal deelnemers is acht. De kosten zijn 7,50 euro per les en 15 euro voor de complete workshop. De lessen duren van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan bij Caroline Verschoor: carolineverschoor@home.nl of 0524-850103.