Emmen/regio – FC Emmen heeft het speciale oranje tenue ter ere van Koningsdag gepresenteerd. Op zaterdag 27 april viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Emmen en daarom verschijnen de spelers van FC Emmen op vrijdag 12 april thuis tegen MVV in het oranje op het veld.

Het shirt is nu al een groot succes, al voor de presentatie is ruim de helft van alle beschikbare shirts verkocht in de voorverkoop. De club presenteert het oranje tenue waarbij een hoofdrol is weggelegd voor FC Emmen-aanvaller Joey Konings. Het oranje tenue heeft blauwe accenten. Daarnaast zijn er verschillende ‘doedels’ op het shirt te zien: eenvoudige tekeningen, gerelateerd aan Emmen.

De wedstrijd FC Emmen-MVV staat helemaal in het teken van Koningsdag in Emmen. Tijdens de opkomst van de spelers vinden oranje sfeeracties plaats op de tribunes, de club houdt Koningsspelen op het #HIERKOMIKWEG-plein voorafgaand aan de wedstrijd en natuurlijk wordt de oranje vlag gehesen bij het stadion. Ook is andere oranje FC Emmen-merchandise te koop.

Hoewel het tenue nu pas bekendgemaakt is, hebben supporters al sinds februari de kans gehad om het shirt in de voorverkoop te bestellen. Dat hebben ze massaal gedaan. De bestelde shirts vallen uiterlijk volgende week op de mat. Bestellen van de overige shirts kan via deze link.

Op zoek naar koning

FC Emmen en de gemeente Emmen zijn op zoek naar mensen in de regio die door anderen als een echte ‘koning’ worden gezien. Bijvoorbeeld omdat ze altijd belangeloos voor een ander klaarstaan. Die ‘koning’ zal in het zonnetje worden gezet. Meer informatie staat in het artikel onder de foto’s.

Wie is de ‘koning’ van de regio?