Schoonoord – Een totaal vernieuwde PLUS Boezen, dat kunnen klanten vanaf woensdag 25 januari verwachten aan de Tramstraat 17 in Schoonoord. Op die dag gaan, na een ingrijpende metamorfose van de Coop in drie weken, de deuren van de supermarkt weer open. Met een splinternieuw uiterlijk, méér vers en de introductie van zelfscanners als belangrijkste toevoegingen.

Ondernemer Sander Boezen, die de supermarkt samen met zijn vrouw Elana bestiert, kan niet wachten. “Het ombouwteam van PLUS en onze collega’s hebben de afgelopen weken keihard gewerkt. En het resultaat heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het lijkt wel of er een compleet nieuwe winkel staat. De vloer en het plafond zijn helemaal nieuw. We hebben prachtige, milieuvriendelijke koelingen. Klanten kunnen zelf hun boodschappen scannen als ze dat willen: we hebben naast twee lijnkassa’s vijf zelfscanpilaren. En zo zijn er nog veel meer verbeteringen. Ik weet zeker dat onze klanten het zullen waarderen.”

Ruimtelijk en meer vers

Hoewel het aantal vierkante meters niet is toegenomen, lijkt het wel alsof de winkel een maatje forser is geworden. Sander: “Alles oogt een stuk groter. Dat is omdat we het efficiënter hebben ingedeeld. Het systeemplafond is er bijvoorbeeld uit, wat een veel ruimtelijker effect geeft. Ook de versafdelingen hebben een serieuze upgrade gekregen. We verkopen méér vers, zonder dat de populaire producten uit de tijd van Coop het veld moeten ruimen.”

Vertrouwde gezichten

Niet alles verandert, dus. Klanten kunnen nog steeds terecht bij de vertrouwde gezichten, zo stelt de ondernemer. “Ook al verander je nog zo veel aan de winkel; ons werk wordt niet wezenlijk anders. Oké, we moeten misschien even wennen aan de nieuwe systemen en bedrijfskleding, maar in de kern draait het nog steeds om hetzelfde: wij moeten de beste service leveren en zorgen dat iedereen tevreden is. En dat we de beste supermarkt blijven. Dat gaan we dus ook doen.”

Feestelijke heropening

Op 25 januari is iedereen welkom om het resultaat met eigen ogen te komen bekijken. Klokslag 9.00 uur heten Sander, Elana en hun team heel Schoonoord en omstreken van harte welkom. De eerste tweehonderd klanten krijgen een slagroomtaart cadeau en er zijn mooie prijzen te winnen bij de openingsloterij, waaronder een minuut gratis winkelen. Andere speciale openingsaanbiedingen vinden klanten in de folder.

Fusie tussen Coop en PLUS

Sinds begin 2022 zijn Coop en PLUS gefuseerd. Een gevolg van de fusie is dat alle Coop supermarkten gefaseerd worden omgebouwd naar PLUS winkels. In drie jaar tijd veranderen ruim driehonderd winkels van kleur: het oranje van Coop wordt het groen van PLUS. In 2022 was het de beurt aan de eerste tachtig winkels. Dit jaar worden in rap tempo meer winkels verbouwd.

Foto: de sponsorborden bij KSC op het sportpark zijn reeds vervangen (eigen foto PLUS Boezen).