Coevorden – FabLab Coevorden start in september met een mooi programma voor de jeugd. Elke eerste en derde woensdag van de maand is er een Maakmiddag voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en op elke tweede vrijdag van de maand is er Club FabLab voor 10- tot en met 15-jarigen. Het FabLab is gevestigd in De Nieuwe Veste, ingang van Heeckerenlaan.

“Wij hebben afgelopen jaar al veel enthousiaste kinderen mogen ontvangen, we kijken uit naar alle nieuwe bezoekers”, aldus coördinator Kirsten Kosters van FabLab Coevorden.

Tijdens de Maakmiddagen kunnen kinderen kiezen wat zij willen maken met een 3D-printer of lasersnijder. Kinderen kunnen elke middag komen en elke keer wat anders maken. Het is ook mogelijk om af en toe naar een Maakmiddag te gaan. Club FabLab is er voor de jongens en meiden die graag met elkaar aan de slag gaan. Ze leren eerst programmeren, maar daarna bepalen ze samen met de FabLab coach wat ze de middagen gaan doen.

Op de website www.fablabcoevorden.nl staat de volledige agenda en is meer informatie te vinden. Ook kun je via deze website je aanmelden voor alle activiteiten in het FabLab.

Het FabLab is een inspirerende werkplaats voor jong en oud. Er staan allerlei gave machines zoals 3D-printers, lasersnijders en diverse robots. FabLab Coevorden is één van de projecten die mede door de RegioDeal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand is gekomen. Binnen deze deal werken partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio.