Coevorden – De 35-jarige Erwin van Oosten is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Germanicus, zo meldt de voetbalclub op haar vereniging.

Erwin begon op jonge leeftijd aan zijn trainerscarrière en heeft zich de laatste vijf jaar opgewerkt bij HHC Hardenberg. Na hoofdtrainer van het tweede elftal en daarna hoofdtrainer van onder de 23 is Erwin gevraagd om met hoofdtrainer Pascal Dienders bij het eerste elftal te komen werken. Pascal was overigens ook assistent-trainer bij HHC en is nu hoofdcoach.

Erwin is bij de tweede divisionist verantwoordelijk voor de analyses van de tegenstanders, werkt trainingsstof uit, leidt trainingen en begeleidt spelers een-op-een. De technische commissie van Germanicus is tot de conclusie gekomen dat hij de juiste man op de juiste plaats is voor komend seizoen. Germanicus streeft naar verdere professionalisering van de technische staf. Investeringen in technologische middelen zoals presentatie- en analysehulpmiddelen zijn ook gepland.

“De rol van Erwin omvat een breed spectrum aan verantwoordelijkheden, van het ontwikkelen van een dynamisch trainingsprogramma en het stimuleren van individuele en teamgroei tot het onderhouden van effectieve communicatie met de staf en het bevorderen van het Germanicus DNA”, aldus Germanicus.

Onlangs besloot Germanicus het contract van trainer Jan Wielink na twee jaar niet te verlengen. Ondanks de uitstekende resultaten wil het bestuur met het oog op de lange termijn een andere technische weg inslaan en is van mening dat daar een bepaald type trainer bij hoort. Jan Wielink heeft vanaf het komende seizoen een nieuwe club: Twedo.