Coevorden – Medewerkers van DonkerGroen ontvingen vanmiddag een delegatie van de gemeente, onder wie wethouder Erik Holties en Gert van der Kooi (programmanager binnenstad), en centrummanager Edwin Boomstra.

Zij kregen uitleg over het materiaalgebruik en de planten, die er worden gepoot. Natuurlijk kwam ook het uiteindelijke resultaat aan bod. De werkzaamheden vorderen gestaag. Zo is reeds duidelijk te zien waar het wandelpad komt en waar het podium een plek krijgt. In veel gevallen worden materialen hergebruikt, die van elders zijn aangevoerd.

Het planten was in volle gang: studenten van het Zone College in Hardenberg waren druk bezig. Natuurlijk staken Holties en Van der Kooi de handen uit de mouwen om een bescheiden aandeel te leveren aan het eindresultaat: een zee van blauwe bloemen. Het streven is om de werkzaamheden eind juni klaar te hebben.

Hierna wordt de Markt aangepakt. De Weeshuisweide, de Markt, de haven en het citadelpunt gaan gezamenlijk het Kasteelpark vormen. Op zaterdag 15 april kunnen inwoners de ontwerpen voor de Markt bekijken en suggesties doen. Voor meer informatie: zie deze link.