Een update van mijn ervaringen van gisteren en vandaag. Er worden heel wat kaarten bezorgd bij de woonzorgcentra. Niet alleen Vrolijke Post Coevorden is actief, maar ook Elly en Jan Booij zijn druk bezig. Zij bezorgden vrijdagmiddag kaarten bij St. Franciscus.

Ik wil Vrolijke Post Coevorden, een initiatief van Sanne Hulsegge, bedanken voor de kaart, die mijn vader donderdag kreeg. Na het overlijden van mijn moeder is hij vanuit de Achterhoek naar Coevorden gekomen en hij woont in een aanleunwoning bij De Schutse. De mooie kaart was voorzien van een tekst, ondertekend door Dini. En laat dat nou net ook de voornaam van mijn moeder zijn!

Door het mooie weer word ik wat onrustig, ik wil er steeds op uit. Daarom maak ik af en toe een wandeling. Verder maak ik weinig toch niets mee.

Tijdens mijn bezoeken aan de supermarkt merk ik, dat iedereen bereid is zich aan de regels te houden. Misstanden als scheldpartijen om de maatregelen heb ik gelukkig nog niet meegemaakt.

Gezondheidszorg

Wat mij naast het coronavirus zorgen baart, is de reguliere gezondheidszorg. Een bekende van mij is onlangs gedotterd, maar die behandeling kon maar deels worden gedaan. De vrouw in kwestie moest afgelopen week voor de tweede behandeling, maar die afspraak is afgezegd. En zo zijn er meer behandelingen die worden uitgesteld. Dat valt de gezondheidszorg niet te verwijten, maar wat zijn de gevolgen?

Daarnaast wordt duidelijk hoe Nederland afhankelijk is van de import van allerlei spullen uit landen. Daar kon nog wel eens verandering in komen, want ‘we’ hebben toch zelf ook veel kennis in huis?

Tachtig kaarten voor St. Franciscus

Elly Booij, vergezeld door haar man Jan, leverde vrijdagmiddag maar liefst tachtig kaarten af voor de bewoners van St. Franciscus. Zij lette daarbij op het aantal kaarten voor mannen en vrouwen. Bovendien nam zij een extra grote kaart mee voor het personeel. Een mooie actie! Bij de deur werden de kaarten heel dankbaar aanvaard.

Jan Booij levert ook zijn aandeel, want hij brengt kaarten naar allerlei adressen in Coevorden. Voor de komende week staat De Schutse nog op het programma, waarvoor nog een afspraak moet worden gemaakt.

“Kaarten maken is mijn hobby”, aldus Elly Booij. “Ik heb er inmiddels al wel zo’n achthonderd gemaakt. Elly en Jan, hij was in vroeger jaren voorganger van De Fontein, hebben zes jaar in Roemenië gewoond. Zij werkten er als zendingsechtpaar op een project van Woonwagenzending Nederland. “Ook daar”, vertelt Elly, “maakte ik samen met enkele dames al kaarten. Ik betaalde hen uit en verkocht vervolgens de kaarten in Nederland.”

Jan en Elly Booij wonen momenteel in de woning van hun dochter, die in Noord-Afrika is met haar gezin. “Die kunnen daar ook geen kant op. Wij zijn net terug van een vakantie in Noord-Afrika. Gedurende de bijna drie weken ben ik daar erg ziek geweest. Daarna gingen we op 3 maart terug naar Nederland en toen barstte de coronacrisis hier los.”