Coevorden – Het echtpaar Luc en Rikie Werink (83 en 82 jaar oud) kreeg donderdagochtend bezoek van burgemeester Bert Bouwmeester. Hij feliciteerde de echtelieden met hun zestigjarig huwelijk op woensdag 1 juli.

De heer Werink is geboren en getogen in Coevorden, mevrouw Werink-Kuipers kwam ter wereld in Schoonebeek. “Dat was aan het Stieltjeskanaal, tegenover Zandpol, nog net in Schoonebeek”, vertelde zij.

Luc Werink werkte in zijn jonge jaren bij de NAM en was in de kost -zoals dat toen heette- in Ridderkerk. De vader van Rikie werkte eveneens bij de NAM. Het gezin Kuipers streek neer in dezelfde straat als Luc en zo heeft het paar elkaar ontmoet.

Het paar had nog maar zo’n driekwart jaar verkering toen er een woning voor Luc vrijkwam. De woning werd aanvaard en in een dag tijd werd de bruiloft en alles wat daarbij komt kijken geregeld. Het paar trouwde in Coevorden en kwam te wonen aan de Van Hogendorpstraat in de wijk Binnenvree, daarna woonden de heer en mevrouw Werink nog aan de Van Toutenburglaan in de wijk Buitenvree en zij wonen nu alweer dertig jaar aan de Professor Aalbersestraat.

Luc Werink ging werken voor Wagenbouw, nu Direktbouw. Hij was er jarenlang chauffeur en deed daarna de transportplanning tot zijn pensioen.

Mevrouw Werink werkte enige tijd in de kantine van Van der Veen Staal- en Apparatenbouw en had gedurende drie jaar het agentschap voor de boekenclub ECI. “ik bracht formulieren rond, haalde die op en verzorgde de bestellingen. Waren die binnen, dan bracht ik die rond. Ik had wel zo’n 175 klanten.” Daaraan kwam een einde toen de opzet van ECI niet rendabel bleek. Mevrouw Werink droeg verder de zorg voor het huishouden en de twee zonen Marco en Henri.

Woensdag ging het echtpaar met hun twee kinderen en schoondochter uit eten. In een later stadium volgt nog een feestje.