Dalen – De heer Koob Schiphorst Haalweide (86) en mevrouw Trijntje Schiphorst Haalweide-Hilbrands (84) zijn vandaag, woensdag 28 april, zestig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Bouwmeester bracht een bezoek aan de Maandehof in Dalen om het paar te feliciteren.

Koob Schiphorst Haalweide is geboren in IJhorst, Trijntje Hilbrands zag het levenslicht in buurtschap De Kuiperij tussen Stieltjeskanaal en Dalerveen. Zij ontmoetten elkaar op de Ganzenmarkt in 1958 en stapten in 1961 in het huwelijksbootje. Het paar kreeg twee kinderen: zoon Lucas en dochter Margo. Zij hebben inmiddels acht kleinkinderen, drie achterkleinkinderen en een vierde achterkleinkind op komt.

Zij hadden gedurende ongeveer veertig jaar een boerderij op Stieltjeskanaal, waar koeien en varkens werden gehouden. Zoon Lucas heeft het bedrijf overgenomen, zijn zus woont in Duitsland. Het echtpaar Schiphorst Haalweide woonde vervolgens zo’n twaalf jaar in De Beukenhof in Dalen en sinds twee jaar wonen zij met groot genoegen in de Selkersgoorn.