Oosterhesselen – Het echtpaar Nijenbanning-Jalving was afgelopen maandag maar liefst 65 jaar getrouwd. Vandaag ging burgemeester Renze Bergsma op bezoek bij het echtpaar in Oosterhesselen om Willem (87) en Tina (85) te feliciteren.

Beide echtelieden zijn geboren en getogen in Gees. Zijn ouders hadden er een boerderij. Mevrouw Nijenbanning werd geboren aan de Dorpsstraat 25 waar vroeger ijssalon Talenti zat. Zij kenden elkaar al van de schoolbanken. Pas veel later kregen zij verkering. “Er was een dansavond in een feesttent achter café Deen in Oosterhesselen”, aldus Willem Nijenbanning. Hij weet het nog precies: “Dat was op 10 juni 1955 en toen kregen we verkering. Vier jaar later zijn we getrouwd in het toenmalige gemeentehuis aan de Geserweg in Oosterhesselen.”

Na hun huwelijk woonden en werkten zij in de boerderij van Nijenbanning. Zij deden mee aan diverse veekeuringen. Mevrouw Nijenbanning toont vol trots de prijzenkast in de hal van hun woning. Het paar kreeg vijf kinderen: een zoon en vier dochters. Vier wonen redelijk in de buurt, de oudste woont al jaren in de Dordogne in Frankrijk.

In 1980 verhuisden Willem en Tina naar een boerderij aan de Klaas Schepersweg, die zij lieten bouwen. In 1991 verkochten zij het bedrijf. “Door een versleten heup kon ik het werk niet meer doen en we hadden geen opvolgers”, zegt Willem nuchter. Zij verhuisden toen naar de Burgemeester De Kockstraat in Oosterhesselen waar zij nu alweer jarenlang wonen.