Coevorden – Nick Arends kijkt met grote tevredenheid terug op zijn eerste maand als eigenaar van Stadscafé Vancouver. Het café was hem zeker niet onbekend, want hij was er eerder acht jaar chef-kok. Daarna was hij werkzaam bij een ander horecabedrijf in de gemeente. “Al een jaar geleden werd ik gevraagd of ik Stadscafé Vancouver wilde overnemen van Han Mulder. Ik heb er echt goed over nagedacht, omdat die vraag eigenlijk net wat te vroeg kwam. Maar als ik ‘nee’ zou hebben gezegd zou ik er zeker spijt van krijgen.”

En spijt hoeft hij zeker niet te hebben, want de eerste maand verliep voortreffelijk. In december paste hij wat details aan, zo kwam er een andere kleurtje op de muren. De menukaart is veranderd, er kwam nieuw servies en ik heb geïnvesteerd in een koffieapparaat. Nick is de chef-kok en kon voor de bediening twee nieuwe medewerkers aantrekken.

“Wij hebben herkenbare gerechten op de kaart staan, maar net wat anders dan anders. Ik maak alles zelf en besteed net wat meer aandacht aan het gerecht. Daar krijg ik heel positieve reacties op.” Dat dat in de smaak valt, blijkt wel uit het feit dat nagenoeg iedere avond alle tafels zijn bezet.

In het café vonden al diverse feestjes plaats. Wat gebleven is, is de populaire pubquiz op de laatste woensdag van de maand. Eenmaal per maand is er op vrijdag een avond met een dj. “En deze maand”, aldus Nick, “is er natuurlijk aandacht voor Valentijnsdag. In maart is het jaarlijkse Goud van Oud en in april is er een Portugalavond.” Nick wil ook graag samenwerken met ander ondernemers of organisaties. Zo hield hij onlangs al een whiskyproeverij in aansluiting op een voorstelling in Theater Hofpoort en verzorgde hij een deel van een running dinner van de gemeente.

Stadscafé Vancouver is geopend van donderdag tot en met maandag (op vrijdag en zaterdag vanaf 14.00 uur en op de andere dagen vanaf 15.00 uur).

Nick noemt zichzelf “een echte Coevorder jongen. Misschien heb ik daarom wel een gunfactor.” De heropening van het café werd verricht door zijn kinderen en burgemeester Renze Bergsma. “Die eerste week was pittig, want heel veel mensen waren nieuwsgierig.”

Natuurlijk heeft Stadscafé Vancouver een website en een Facebookpagina waarop de laatste nieuwtjes en acties staan.